miercuri, 15 decembrie 2010

Mai putine ecrane prin casa - Google TV

Problema: ai descarcat niste filme de pe internet dar, ca sa le vezi, stai la o masa, pe un scaun la de birou, in fata unui ecran de calculator - in general, mic. Pai ce hal de vizionare e asta? Materialele video ar trebui vizionate pe ecranul cu cea mai buna calitate a imaginii, din cate se gasesc in casa, zice un expert (Rishi Chandra, senior product manager la Google); suna atat de logic, incat te intrebi cum n-a zis-o nimeni pana acum, in anul 2010.

O posibila solutie: un televizor care sa functioneze si ca un computer, permitandu-ti sa navighezi pe net, sa descarci de acolo ce vrei tu si sa vizionezi ce ai de vizionat - clipuri, filme, ce-o fi - in conditii ca lumea: o canapea sub fund, un ecran mare, cu rezolutie buna, in fata ochilor...


Incercari de a combina un televizor cu un calculator si de a baga internetul in TV au mai fost facute in ultimii cativa ani, dar n-a iesit cine stie ce; nimic atat de performant si accesibil incat sa sparga piata. Totusi, una dintre cele mai recente astfel de tentative promite sa se soldeze cu un rezultat intr-adevar spctaculos: doamnelor si domnilor, va prezentam Google TV !
Google si-a unit fortele cu trei firme "grele" - Sony, Logitech si Intel - pentru a crea un televizor dotat cu acces la net, cu o telecomanda si o tastatura wireless - combinatie care va permite utilizatorului sa treaca din reteaua TV pe internet printr-o simpla apasare pe cateva butoane.
Te uiti, sa zicem, la meci (transmis in direct); vine pauza, intra un calup mare de reclame de care nu esti catusi de putin interesat; in schimb, ai vrea sa intri pe Facebook, sa afli ce mai zice lumea. Cu Google TV, vei putea face asta fara sa mai ai nevoie de doua ecrane diferite. (In ce fel ne va influenta asta sanatatea, sub aspectul sedentarismului si al dependentei de computer & televizor, asta e o alta discutie).
Google TV va fi lansat, dupa informatiile de pana acum, in SUA, in toamna acestui an. Va fi, cu siguranta, o schimbare majora; nu-i de mirare ca Paul Ottelini, directorul general al Intel, a numit-o "cea mai mare imbunatatire in televiziune, de la aparitia televizorului color".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu