vineri, 1 iunie 2012

Disable “Windows Help and Support” in Windows 7

Dupa cum zice si titlul acestei postari... cautam astazi o modalitate de a dezactiva functia de help a butonului F1 de pe tastatura si am gasit la aceasta adresa cea mai usoara modalitate.

De ce sa dezactivam functionalitatea butonului F1 ?
Pentru ca din oricare motiv, nu il folosim ( fie ca suntem utilizatori experimentati, fie ca nu stim sa il folosim ) si ne deranjeaza faptul ca il apasam din greseala si apare fereastra de help, pe cand vroiam sa apasam tasta ESC sau oricare tasta din jurul lui F1.

Cum functioneaza ?
Trebuie sa mutam 2 fisiere ( din folderul de Windows intr-o oricare alta locatie ) pentru a intrerupe legatura dintre ele si butonul F1. Fiindca fisierele sunt blocate, avem nevoie de Unlocker pentru a le debloca.

Ce este de facut ?
1. descarcati Unlocker si instalati;
2. in folderul de Windows ( C:\Windows\ ) gasiti 2 fisiere ( HelpPane.exe si winhlp32.exe ), fiind selectate dam click dreapta pe ele si apoi click pe Unlocker.Va aparea fereastra Unlocker si din lista situata in coltul stanga-jos al ferestrei selectam Muta si alegem calea unde vrem sa mutam cele 2 fisiere ( probabil doriti sa le salvati undeva in cazul in care mai tarziu doriti sa restaurati functia de help a butonului F1 ).

Dupa aplicarea pasilor veti observa ca la apasarea butonului F1 de pe tastatura nu se mai intampla nimic, nu va mai aparea fereastra de help.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu